Derbi kola: Velež protiv Borca traži tri boda i prvo mjesto na tabeli

1
Fena
Derbi kola: Velež protiv Borca traži tri boda i prvo mjesto na tabeli
Foto: Arhiv / Feda Dudic

Pred nogometašima Veleža u petak je veliki derbi protiv lidera domaćeg prvenstva Borca nakon kojeg bi, u slučaju pobjede, Rođeni mogli zasjesti na vrh tabele.

Veležov trener Feđa Dudić svjestan je značaja te utakmice te ističe kako se nada da će njegova momčad nastaviti s pobjedničkim nizom te da će protiv Banjalučana doći do četvrte uzastopne pobjede, piše Fena.

"Važnost utakmice je velika, pobjedom nad Borcem došli bi na prvo mjesto, barem na jedan dan, do utakmice Sarajeva i Željezničara. Bez obzira o kojem se sportu radi svi se uvijek trude i čine sve da bi bili prvi, pa tako i m", izjavio je Dudić.

Velež pruža odlične partije u proljetnom dijelu sezone i momčad je bez poraza u osam odigranih kola. Među pet prvenstvenih pobjeda u posljednja dva mjeseca je i ona nad Borcem u martu.

Trener "Rođenih" prisjetio se tog susreta, kazavši kako je njegova momčad tada dominirala te izborila sigurnu pobjedu 2:0. No, po njegovim riječima, sutrašnja utakmica bit će potpuno drukčija.

"Borac od tada ima šest pobjeda u prvenstvu, prolazak u finale Kupa BiH i sigurno su puni samopouzdanja. Jako dobro su odigrali i na Koševu protiv Sarajeva, tako da nas sutra očekuje puno zahtjevnija utakmica i puno bolji protivnik i mi smo toga svjesni", naglasio je Dudić.

Derbi propuštaju Radovac i Ćosić

Ono što bi mogao biti problem za Dudića je izostanak Samira Radovca i Mehmeda Ćosića.

"Malo nas remete kartoni Radovca i Ćosića, a pogotovo Radovca koji je dirigent naše igre, a i puno znači u izgradnji našeg napada. Drago mi je da je Omar Pršeš zadnju utakmicu odigrao jako dobro, on ima neke slične karakteristike kao Radovac i sigurno da će u sutrašnjoj utakmici morati preuzeti odgovornost", kazao je Dudić.

Osim Radovca i Ćosića, koji za sutrašnju utakmicu ne konkuriraju zbog kartona, ekipa Veleža nema drugih problema s izostancima.

"Vratili su nam se Slaviša Radović i Obren Cvijanović, nisu još na sto posto fizičke spreme, tako da ćemo njihovu minutažu dozirati u narednim utakmicama, ali bitno je da su tu s nama i da konačno možemo na njih računati", kazao je trener Veleža.

Do kraja sezone ostalo je još šest kola, a Dudić ističe kako je i dalje primarni cilj plasman u Europu.

"Mislim da smo na dobrom putu, međutim još ništa nije gotovo. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, 18 bodova je u igri i nadam se da ćemo uspjeti izboriti Europu, jer to nam je prvi i primarni cilj. Za sve ostalo, ako se ukaže prilika, iskoristit ćemo je, ali sigurno da ne stavljamo baš nikakav pritisak na ekipu što se tiče nekog većeg plasmana", poručio je Dudić.

Derbi Veleža i Borca igra se sutra, 30. aprila od 20 sati na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije