Derbi kola u Zenici: Čelik bolji od Željezničara

Radiosarajevo.ba
Derbi kola u Zenici: Čelik bolji od Željezničara

Bilino polje slavi Anela Dedića. Ovaj igrač je u 82. minuti susreta u Zenici donio tri velika boda svojoj ekipi u meču protiv Željezničara. Čelik je u okviru drugog kola na svom Bilinom polju slavilo pobjedu od 1.0.

Okić je ubacio sa lijeve strane. Igrač zeničkog tima dobio je zračni duel s Eldarom Šehićem. Prebacio loptu u sredinu kaznenog prostora gostiju iz Sarajeva, gdje se odlično snašao Dedić i pogodio mrežu Kjosevskog.

Inače, u Zenici je igran pravi derbi.  U prvom dijelu domaći tim je imao više loptu u nogama I bolje prilike za gol. Najbolju u šestoj minuti nije iskoristio Okić. Pogriješio je Blagojević, a Okić nije uspio sam pred golmanom Željezničara završiti stopostotnu šansu. Kjosevski je sjajno odbranio udarac.

Željezničar je ozbiljno zaprijetio u 52. minuti. Bakrač je imao lijepu priliku da dovede goste u vodstvo. Rodin je prvo šutirao, Dujković odbranio njegov udarac, ali je udarac Bakrača izblokiran.

U 59. minuti Vranješ je propustio lijepu priliku, ali je lose zahvatio loptu nakon centaršuta Čurjurića.

Hrvatski ofanzivac je I u u 72. minuti susreta imao sjajnu priliku. Odlično je šutirao, ali je lopta završila preko gola zeničkog tima.

Kada se očekivao mirniji završetak susreta, Čelik je poveo iz već opisane akcije, a do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Danas ranije, Sarajevo je sa 4:0 pobijedilo Mladost, a Zrinjski GOŠK iz Gabele sa 3:1.

Pogledajte šta se sve večeras dešavalo u Zenici

">

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije