! / Delegat susreta na Pecari: Nesportsko ponašanje publike, domaćin nije osigurao uvjete

03. 10. 2019. u 07:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su Sarajevo (3:2) u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Susret na Pecari kratko je bio prekinut  zbog ubacivanja predmeta i pirotehnike u teren od strane domaćih navijača, popularnih Škripara.

Široki nakon preokreta i prekida eliminisao Sarajevo iz Kupa

Široki Brijeg je nakon preokreta pobijedio Sarajevo u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine na Pecari i tako se plasirao dalje (3:2), tokom cijelog susreta vladale su tenzije i u nekoliko navrata zamalo je došlo i do fizičkog obračuna, dok je meč u nekoliko navrata prekinut zbog navijača domaćeg tima koji su ubacivali razne predmete i pirotehnička sredstva na teren.

Delegat susreta bio je Lazar Martinović iz Čapljine, i on je u izvještaju nakon susreta napisao da Široki Brijeg nije osigurao uvjete za odigravanje utakmice.

“Organizacija utakmice loša, s propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice (ponašanje navijača, ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.). Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, skladno propozicijama natjecanja, dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi”, naveo je Martinović u svom izvještaju.

Domaći navijači izazvali incident: Prekinuta utakmica u Širokom Brijegu

Široki Brijeg je u 75. minuti postigao pogodak za izjednačenje protiv Sarajeva u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a odmah nakon toga uslijedio je novi prekid utakmice. Kovačić je nakon prekida pogodio za 2:2, a onda su domaći navijači izazvali incident ubacivajući predmete u teren, a tom prilikom pogođen je fudbaler Sarajeva Anel Hebibović.

On je posebno podvukao nesportsko ponašanje od strane navijača oba kluba. O prekidu utakmice će pisati u detaljnom izvještaju.

“Na terenu, za vrijeme igre bilo je incidenata (u 76. minuti došlo do prekida utakmice o čemu više u izvješću). Ponašanje gledatelja na utakmici u više navrata bilo je nesportsko od strane kluba domaćina i gosta (pirotehnika, navijanje). Doček i ispraćaj gostiju i službenih lica fer i korektan. Na današnjoj utakmici ispred komiteta za sigurnost prisutan gospodin Barbarić Dobroslav”, dodao je Martinović.

NEMA KOMENTARA