Delegacije Sarajeva i Željezničara uoči derbija posjetile Ramu Isaka

1
Radiosarajevo.ba
Delegacije Sarajeva i Željezničara uoči derbija posjetile Ramu Isaka
Foto: Facebook / Ramo Isak i Abdulah Ibraković

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo, Jasmin Salkić i Abdulah Ibraković i predstavnici Fudbalskog kluba Željezničar, Elmir Čajo i Haris Alihodžić, posjetili su Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova gdje ih je primio ministar Ramo Isak.

Tokom susreta s ministrom Isakom razgovarano je o brojnim bitnim temama za razvoj i unapređenje ovih sportskih klubova, kao i o budućim projektima ovog ministarstva u vezi sa Zakonom o sportskim događajima Federacije BiH.

Ministar Isak je istakao da je u toku izrada načela okvirnog Zakona o sportskim događajima kojim bi trebale biti propisane mjere za sprječavanje nereda na sportskim događajima.

Dopisnik britanskih medija u Hezbollahovim tunelima u Libanu: Jezivi prizori

Dopisnik britanskih medija u Hezbollahovim tunelima u Libanu: Jezivi prizori

Pozvao je navijače na sportsko ponašanje i promicanje vrijednosti poput empatije i poštivanje drugih, koji su temelj pravedne igre, ali i zdravog društva.

Predstavnici klubova zahvalili su ministru Isaku na srdačnom prijemu te pohvalili trud i zalaganje koje ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom, predstavnici FK Sarajevo i FK Željezničar ministru Isaku uručili su dresove svojih klubova u znak zahvalnosti te istakli kako samo zajedničkim snagama, aktivnostima i projektima možemo kvalitetno doprinijeti promociji sporta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz FMUP-a.

/ Anketa

Ko će pobijediti u 153. vječitom derbiju između FK Sarajevo i FK Željezničar?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije