Dejan Ljubičić: Nisam znao da je džamija, bili smo gladni i tražili pekaru

Radiosarajevo.ba
Dejan Ljubičić: Nisam znao da je džamija, bili smo gladni i tražili pekaru
Snimci nadzorne kamere u Kiseljaku obilježili su Dejana Ljubičića, mladog fudbalera Rapida iz Beča. Snimak na kojem baca pivske glaše na Čaršijsku džamiju u Kiseljaku izazvao je mnoštvo komentara i donio mu negativan publicitet.

"Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, željeli smo nešto pojesti. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija,  bilo je mračno", rekao je 20-godišnji fudbaler u intervjuu za Krone.

Ljubičić kaže da je shvatio kakvu je glupost napravio kada je priveden u policiju. Čim je završeno saslušanje, otišao je u džamiju i lično se izvinio imamu. 

"Platili smo malu štetu i uručili donaciju. Izvinjenje je prihvaćeno", objasnio je mladi fudbaler koji žestoko poriče vjerski motiv svog djela. 

"Ludost, poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao kršćanin, poštujem svaku religiju."

I pored izvinjenja, u Beču je Ljubičić izložen neprijateljstvu. 

"Nažalost, primio sam dosta telefonskih poziva i sms-ova. Moram živjeti sa svim tim prijetnjama. jedino što sam mogao učiniti je da obavjestim policiju. Ne bojim se, želim se još jednom izviniti", rekao je Dejan Ljubičić za Krone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije