'Nadam se da ne proizvode kondome': Zašto je poderano sedam dresova

Radiosarajevo.ba
'Nadam se da ne proizvode kondome': Zašto je poderano sedam dresova
/ printscreen
Utakmicu posljednjeg kola A grupe na Europskom prvenstvu, susret između Francuske i Švicarske, obilježio je kuriozitet, bolje rečeno debakl proizvođača sportske opreme.

Tokom susreta poderano je čak sedam dresova švicarskih igrača! Puma dresove morali su mijenjati Admir Mehmedi, Breel Embolo, Blerim Dzemaili, Fabian Schärund i čak dva puta Granit Xhaka.

"Nadam se da Puma ne proizvodi kondome", izjavio je, pola u šali, švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri.

Puma, proizvođač sportske opreme za fudbalsku reprezentaciju Švicarske započeo je istragu, ali je iz centrale kompanije stiglo umirujuće saopštenje:

"Pet reprezentacija, koje na Euru koriste našu sportsku opremu, odigrale su deset test utakmica prije šampionata bez ikakvih problema. Naši eksperti ispituju materijal dresova, a javnost ćemo blagovremeno informirati o nalazima", stoji u saopštenju Pume.

Njemački Bild piše da je uzrok deranja dresova njihov specijalni ultra-uski dizajn, pripijeni su uz tijelo, jer koriste ACTV tehnologiju mikro-masaže na koži što treba osigurati efikasnije snadbijevanje mišića energijom.

Probleme velikog konkurenta trebali su zaliti šampanjcem u centrali Adidasa. Međutim, nisu imali razloga za likovanje jer je na istoj utakmici pukla lopta koju je napravio upravo Adidas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije