Debakl Partizana u Beogradu od Feyenoorda

1
Radiosarajevo.ba
Debakl Partizana u Beogradu od Feyenoorda
Foto: EPA-EFE / Feyenoord potopio Partizan u Beogradu

Partizan je večeras pretrpio pravi debakl na svom stadionu u Beogradu, u prvom susretu osmine finala Konferencijske lige jer je od Feyenoorda izgubio sa čak 5:2.

Susret protiv Feyenoorda srbijanski tim je otvorio na idealan način, pogotkom Bibarsa Natcha u 13. minuti. Veteran Jens Toornstra je zatim izjednačio u 20. minuti, ekipe su na odmor otišle kod rezultata 1:1.

Početak drugog poluvremena također je bio obećavajući za Partizan. Na odbijenu loptu natrčao je Nemanja Jović i ponovo doveo domaćina u vodstvo.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Potom je uslijedio pravi kolaps beogradske ekipe. Dressers je izjednačio na 2:2 u 51. minuti, Geertruida je zatim pogodio za preokret (2:3), da bi prelijepim golom Luis Sinistera povećao prednost nizozemskog velikana na 2:4.

Toornstra je ponovo na scenu stupio u 77. minuti i poentirao za 2:5, što će se ispostaviti kao konačan rezultat. Ovim rezultatom Feyenoord je praktično zakoračio u četvrtfinale, piše SC Sport

Reprezentativac BiH Siniša Saničanin odigrao je cijeli meč u dresu Partizana.

Rezultati prvih utakmica osmine finala Konferencijske lige:

Partizan – Feyenoord 2:5

PAOK – Gent 1:0

Slavia – LASK 4:1

Vitesse – Roma 0:1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije