De Rossi uoči baraža protiv Švedske: Drago mi je što nema Ibrahimovića

Anadolija
De Rossi uoči baraža protiv Švedske: Drago mi je što nema Ibrahimovića

Daniele De Rossi, fudbalski reprezentativac Italije uoči dvomeča baraža za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Švedske kazao je da ga raduje što će rival igrati bez Zlatana Ibrahimovića, koji se nakon EURO 2016 oprostio od dresa sa državnim grbom.

Sjajni vezni fudbaler Rome istakao je da je Italija u ovom trenutku vjerovatno i bolja reprezentacija od Švedske, ali da pozitivni strah pred duele baraža postoji.

“Činjenica da nema Ibrahimovića je prednost za svakoga ko mora da se suoči sa Švedskom. Čak i da mu je 40 godina i da ima slomljenu nogu ne bih želio Ibru protiv sebe. To što ga nema bi mogla biti naša prednost, sigurno je da je bolje što ne igra“, kazao je De Rossi pred prvi susret baraža, koji će se igrati u petak u Solni.

Iako je do sada igrao na tri Svjetska prvenstva De Rossi je istakao da ima ogromnu želju da zaigra i na najvećoj fudbalskoj smotri u Rusiji.

“Ako je Svjetsko prvenstvo važno meni, koji sam ga igrao tri puta, onda možete zamisliti koliko je važno onima koji nikada nisu bili na takvom takmičenju. Svjetsko prvenstvo je sve. 'San Siro' će u revanšu biti rasprodan, tako da će biti sjajna atmosfera i moraćemo dokazati da pripadamo svjetskoj eliti. Jaki smo, možda i bolji od Švedske, ali postoji strah koji je neophodan pred ovakve utakmice“, rekao je De Rossi.

Švedska i Italija prvu utakmicu baraža igraće 10. novembra na stadionu ”Friends” u Solni sa početkom u 20.45 sati, a revanš tri dana kasnije na milanskom “San Siru“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije