Spektakl u Amsterdamu: Danska se plasirala u četvrtfinale i ponizila Balea i društvo

0
A.L.
Spektakl u Amsterdamu: Danska se plasirala u četvrtfinale i ponizila Balea i društvo
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Dva gola za Dance postigao je rezervista Dolberg

Fudbalska reprezentacija Danske prva je ekipa koja se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva i to nakon što je danas u Amsterdamu porazila Vels sa rutinskih 4:0.

Danci su na ovom susretu zaista bili dominantni i zasluženo su upisali pobjedu.

Velšani nisu bili ni blijeda sjena one selekcije koja je osvojila četiri boda u uvodna dva kola grupne faze, dok su Dancu odigrali jednako dobar meč kao u trećem kolu grupe protiv Rusije.

Prvo poluvrijeme

Vels je ipak bio taj koji je prvi zaprijetio na ovom susretu. Igrao se 10. minut kada je Gareth Bale lijepo prošao po desnoj strani i šutirao, ali lopta odlazi pored gola.

Kasnije je Bale pokušao još jednom, ali ovog puta mnogo bezopasnije.

Tada Danci preuzimaju inicjativu i odmah dolaze do gola. Igrao se 28. minut kada je Kasper Dolberg, zaboravljen od odbrane Velsa, prišao na rub šesnaesterca i preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao gola Velšana za 1:0.

Svega četiri minute poslije toga, Dolberg je imao novu veliku šansu, ali ovog puta mu udarac brani Danny Ward.

Posljednju šansu u prvom dijelu opet je imala Danska, ali pokušaj Maehlea brani Ward.

Drugo poluvrijeme

Na samom startu drugog dijela, u 48. minuti, nevjerovatna greška Williamsa u zadnjoj liniji Velsa, lopta dolazi do Dolberga, on šutira bez mnogo oklijevanja i pogađa za 2:0.

Trenutak kada Dolberg postiže drugi gol - undefined

Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba : Trenutak kada Dolberg postiže drugi gol

Velšani tada sve karte bacaju u napad, ali nikako nisu uspijevali da stvore priliku. S druge strane, Danci su do kraja imali još jednu šansu, ali Jensen je pogodio stativu.

Kada se očekivao kraj susreta, treći gol za Dance postigao je Maehle i tako potvrdio plasman među osam najboljih u Europi.

Na kraju su Velšani ostali sa deset igrača na terenu, jer je direktan crveni karton dobio Wilson, a onda je pao i četvrti gol - Martin Braitwhite je pogodio u nadoknadi.

Večeras ćemo od 21 sat gledati još jedan duel za plasman u četvrtfinale. Italija igra protiv Austrije

Direkan tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Danska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Nizozemska - Češka koji je na rasporedu sutra od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije