Danas veliki derbi u Mostaru: Velež dočekuje šampiona Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Danas veliki derbi u Mostaru: Velež dočekuje šampiona Sarajevo
Foto: FK Sarajevo / Sarajevo - Velež

Fudbaleri Veleža danas će, u jednom od derbija 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dočekati ekipu Sarajeva.

Susret Velež – Sarajevo igra se na stadionu Rođeni, s početkom u 15 sati.

Direktan prenos utakmice može se pratiti na kanalu Arena Sport1.

Uoči utakmice, trener Sarajeva Vinko Marinović kazao je da je svjestan kvaliteta u igri Veleža, te je poručio kako su Rođeni, prema prikazanom, mogli imati i veći bodovni saldo do ovog trenutka.

"Dolazimo u završnicu prvenstva i ispred nas je duel sa Veležom, ekipom koja je odigrala vrlo dobro prvi meč protiv nas i sigurno je da možda zaslužuju i bolji bodovni saldo", kazao je Marinović.

Istakao je da će pokušati da budu što bolju, da se pripreme maksimalno i ostvare što bolji rezultat.

Rođeni su u prvom meču odigranom na Koševu osvojili bod protiv Sarajeva, a trener Feđa Dudić se nada da mogu to ponoviti.

"Jedva čekamo utakmicu kako bi popravili loš dojam iz Krupe jer nismo navikli navijače da igramo onako kao tamo. To je možda najlošija naša izvedba, ne toliko u polju, već zalaganjem i htijenjem. Može se desiti loš rezultat, ali to dvoje mora biti na maksimumu", kazao je Dudić.

Istakao je da igraju protiv prvaka, lidera i najkvalitetnijom ekipom u BiH.

"Poštujemo ih, ali mi moramo pružiti maksimum da pariramo. Ja ne sumnjam u momke, vjerujem da će prikazati bolju igru nego protiv Krupe, pokazali smo da možemo igrati protiv Sarajeva na Koševu i ukoliko ponovimo igre od prije, možemo do pozitivnog rezultata. Imamo manje kadrovske probleme, ali koga nema, bez njega se može i mora. Igrači koji dobiju šansu mislim da će opravdati povjerenje", dodao je trener mostarskog kluba.

Blagi favorit u ovom susretu na kladionici MOZZART je FK Sarajevo s kvotom od 2.40.

Kvota na Velež je 2.90.

Ostatak ponude možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije