Danas se igra jedna od najzanimljivjih utakmica ovog kola ruske Premijer lige

0
Radiosarajevo.ba
Danas se igra jedna od najzanimljivjih utakmica ovog kola ruske Premijer lige
Pixabay / Ilustracija

Danas na Neftyanik stadionu u gradu Ufa, lokalni tim sa istim imenom će odigrati utakmicu protiv Lokomotiv Moskve za bodove koji i jednima i drugima mogu promijeniti nastavak sezone u Premier ligi.

Utakmica počinje u 15.00 sati.

Igrači Ufe su u jednoj dobro odigranoj utakmici svladali ekipu  Urala i plasirali se u četvrtfinale Ruskog kupa, iako u prvenstvu situacija izgleda potpuno drugačije. U tri dosadašnja susreta, ostvarili su samo jedan bod, te ni ne čudi činjenica da se nalaze u zoni ispadanja pred ovaj susret.

Nalaze se na 15. poziciji lige (od 16) sa osvojenih 14 bodova u 22 odigrane utakmice. Zabrinjava činjenica da su dali samo 15 golova u dosadašnjem dijelu, što ih čini trećom najgorom napadačkom ekipom lige.

Ufa nije protivnik protiv kojeg Lokomotiv Moskva dolazi do lakih bodova, jer otkako je ekipa Ufa ostvarila plasman u Premier ligu, Lokomotiv još uvijek nije uspio da ih pobijedi 2 puta u istoj sezoni.

S druge strane imamo ekipu iz Moskve koja je jedina neporažena u nastavku sezone, sa tri ostvarene pobjede u tri ligaška susreta u drugoj polusezoni Premier lige. Dosadašnji učinak u 22 odigrana susreta je taj da imaju 11 ostvarenih pobjeda, četiri neriješena rezultata i sedam poraza, pri tome su dali samo 29 golova, te primivši samo tri manje, 26. Sa 29 datih golova u sezoni, Lokomotiv Moskva je sedma najlošija napadačka ekipa ruske Premier lige.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Ufa 3,60, neriješeno 2,95, a na Lokomotiv 2,30.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije