Danas okupljanje nogometnih Zmajeva: Prosinečki otkriva karte za Ligu nacija

A. S.
Danas okupljanje nogometnih Zmajeva: Prosinečki otkriva karte za Ligu nacija
Foto: Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Najbolji nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine će se danas okupiti u hotelu „Austria & Bosnia“ na Ilidži i praktično početi pripreme za predstojeće susrete u okviru Lige nacija.

Nogometne Zmajeve prvo 8. septembra očekuje duel sa Sjevernom Irskom u Belfastu, a zatim sa Austrijom igraju 11. septembra u Zenici, na Bilinom polju.

Utakmica u subotu

Selektor Robert Prosinečki će danas u 12.30 sati u ovom hotečlu održati konferenciju za medije na kojoj će iznijeti planove uoči ova dva važna susreta, s kojom će debitirati na klupi BiH kao kormilar u borbi za bodove.

“Upravo sam razgovarala sa selektorom i koliko mi je kazao nijedan reprezentativac se nije javio da neće doći. Nadamo se da će tako i ostati i narednih dana”, kaže za Radiosarajevo.ba Slavica Pecikoza, glasnogovornica NSBiH.

Ona nam je kazala da će nakon što se ukupe igrači i selektor održi konferenicju za medije, reprezentativci u 13 sati imati zajednički ručak, te slobodno vrijeme do 17 sati.

“U 17 sati imat ćemo prvi trening u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Naši nogometaši će do polaska u Sjevernu Irsku ukupno imati tri treninga, a let za Belfast je planiran za četvrtak u 11 sati sa Sarajevskog aerodrome”, dodala je Pecikoza.

U Sjevernoj Irskoj naši Zmajevi će, kako i uvijek, imati veliku podršku navijača. Prvi trening u Belfastu je zakazan isti dan po dolasku – u četvrtak, u 17.30 sati.

“Službeni trening ćemo imati u petak u 15 sati u vrijeme utakmice, koja se igra u subotu na Windsor Park stadionu. Povratak za Bosnu i Hercegovinu je planiran u večernjem terminu nakon utakmice. U Zenicu se odmah moramo vratiti, jer nas već u utorak (20.45 sati), očekuje duel protiv Austrije na Bilinom polju. Prema prvoim informacijama, atmosfera u taboru BiH je dobra, nadam se da će tako ostati i nakon oba susreta”, dodala je Pecikoza.

Spisak kandidata

Podsjetimo, selektor Prosinečki je ranije objavio spisak kandidata. Na spisku se nalaze:

Golmani: Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Darko Todorović (Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk).

Vezni red: Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden).

Napadači: Edin Višća (Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyaspor) i Riad Bajić (Basaksehir).

Još nije poznata težina povrede Ermina Bičakčića, koji je napustio igru u meču njegov Hoffenheima i Freiburga, dok se na povredu žalio i Eldar Čivić. Očekuje se da selektor Prosinečki nešto više o tome kaže, kao i o izostanku golmana Asmira Begovića, na konferenciji za medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije