Dan nakon Božića obećava veliki spektakl u engleskoj Premier ligi

O. K.
Dan nakon Božića obećava veliki spektakl u engleskoj Premier ligi
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Liverpool - Manchester City

Dan poslije Božića zove se Boxing day, a za fanove engleske Premier lige ovo znači da će danas uživati u utakmicama najjače lige na svijetu.

Tradicionalno, klub koji bude prvi na Boxing day, na kraju sezone postane prvak. Ove sezone to je Liverpool, koji trenutno ima 10 poena prednosti u odnosu na današnjeg rivala, Leicestera.

Koji je najznačajniji uspjeh sportista BiH u 2019. godini?

Ta utakmica igra se od 21 sat, a sigurno da će biti zanimljiva zbog naboja oko oba kluba koja ove sezone igraju dobro.

Današnji raspored otvaraju Tottenham i Brigton a bit će zanimljivo vidjeti da li se ekipa Josea Mourinha oporavila od poraza koji su doživjeli od Chelseaja 2:0.

Brighton je tim iz donjeg dijela tabele pa se sigurno nadaju povoljnom rezultatu kako bi nastavili borbu za opstanak u prvom razredu engleskog fudbala.

Povratnik u Premier Ligu Aston Villa od 16 sati igrat će sa Norwichom za koji nastupa naš Mario Vrančić.

Arsenal, za koji zbog povrede neće nastupiti Sead Kolašinac ide u goste Bournemouthu. Oba kluba ne briljiraju ove sezone a današnja utakmica bit će prilika da se navijačima predstavi i novi trener i bivši igrač Arsenala, Mikel Arteta.

Chelsea, koji je u naletu nakon plasmana u osminu finala Lige prvaka i pobjede nad Tottenhamom, sada želi da drži priključak za Cityem koji im bježi šest bodova. Londonski plavci trenutno su četvrti i to ih mjesto naredne godine vodi u Ligu prvaka.

Petoplasirani Sheffield našeg Muhameda Bešića danas će ugostiti fenjeraše Watforda.

Sheffield je uz Leicester sigurno iznenađenje ove sezone, a peto mjesto bi im garantiralo izlazak na evropsku scenu naredne sezone te ga sigurno žele zadržati.

United je ekipa kojoj ne cvjetaju ruže ove sezone. Ekipa Ole Gunnara Solskjaera nalazi se na osmom mjestu sa 25 poena, koliko imaju i njihovi rivali Newcastle koji večeras dolaze na Old Trafford. Imperativ pobjede imaju igrači Uniteda, koji bi eventualnim porazom pali za jednu, a možda i dvije pozicije, ukoliko Arsenal izvuče povoljan rezultat protiv Bornemoutha.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije