Igrači koji su izgubili na vrijednosti u 2019.: Među Top 10 i zvijezda s Balkana

Radiosarajevo.ba
Igrači koji su izgubili na vrijednosti u 2019.: Među Top 10 i zvijezda s Balkana
Foto: EPA / Philippe Coutinho

Specijalizirani portal Transfermarkt, referentna tačka za procijenjene vrijednosti nogometaša, za kraj godine objavio je listu 10 igrača kojima je za najviše eura pala vrijednost u 2019.

Na vrhu je Philippe Coutinho, nekoć poznat kao brazilski čarobnjak, koji nakon odlaska iz Liverpoola nije opravdao 145 miliona eura koliko je u njega uložila Barcelona. Danas je na posudbi u Bayernu, a njegova vrijednost pala je na 70 miliona eura sa 140 s početka godine.

Slijedi njegov sunarodnjak Marcelo koji je pao sa 70 miliona na 20, pa četiri igrača koja su izgubila 40 miliona eura na procjeni vrijednosti. Među njima je Ivan Rakitić, čija je neizvjesna situacija u Barceloni srušila njegovu procijenjenu vrijednost sa 65 na 25 miliona eura, piše Goal.

Njegov suigrač Sergio Busquets također je pao za 40 miliona, kao i igrači ljutog rivala Real Madrida Gareth Bale i Marco Asensio.

Top 10 zaključuje kvartet koji je izgubio 30 miliona eura na Transfermarktovoj procjeni – Edinson Cavani, Thomas Lemar, Samuel Umtiti i Nabil Fekir.

Igrači koji su izgubili na vrijednosti u 2019. - undefined

Foto: Transfermarkt: Igrači koji su izgubili na vrijednosti u 2019.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije