Zlatko Dalić kritizirao Advent u Zagrebu: Imam jednu veliku zamjerku

Radiosarajevo.ba
Zlatko Dalić kritizirao Advent u Zagrebu: Imam jednu veliku zamjerku
Foto: Max portal / Zlatko Dalić ima zamjerku za zagrebački Advent

Tokom proteklog vikenda selektor Hrvatske Livnjak Zlatko Dalić primio je Povelju zahvalnosti Matice Hrvatske zbog promiranja nacionalnog identiteta.

Ukratko se osvrnuo na srebrenu medalju Vatrenih osvojenu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali i nekim detaljima koji mu smetaju.

“Nogomet je učinio da Hrvatska živi kako bi živjeti trebala svaki dan. Mi smo pokazali da i mali mogu biti veliki. Naše veliko postignuće je to što smo stvorili sliku o Hrvatskoj kao o zemlji za koju cijeli svijet navija u finalu. Ja sam posebno sretan što je prije SP-a među klincima bila jagma za dresovima Reala i Barcelona, a tijekom i nakon SP-a za onim kockastim. Oni koji su mladi i ne pamte broncu iz Francuske 1998. sada imaju nove idole i ponovo žive hrvatski san”, kazao je Dalić, prenosi Max portal.

Dalić kaže da nije megaloman, “pa sam se zapitao ima li smisla trčati za novcem”.

“Osim toga, ja nikad neću nigdje biti sretan kao što sam sretan na mjestu hrvatskog izbornika. Vjerojatno sam pogriješio jer kakvi smo mi, vrlo brzo će sve opet biti naopako. No, ja nisam kukavica. Ipak, ako opet sve što smo postigli zanemarimo, ako će nam i dalje 10 posto ljudi određivati što ćemo raditi, tko će nam svirati i pjevati pa i igrati, onda ćemo biti u problem”, smatra Dalić.

S obzirom na to da su izdvajanja države za sport na razini statističke pogreške, Dalić se pribojava da će sve to ostati samo na lijepim sjećanjima.

U Zagrebu je Advent, veliki priljev stranih turista, a nigdje one slike s dočeka. Nigdje da piše ovo je glavni grad doprvaka svijeta. Prema mom mišljenju, mi smo to vrlo slabo iskoristili”, dodao je selektor Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije