Dado Pršo ulaže u nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine?

0
Radiosarajevo.ba
Dado Pršo ulaže u nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine?
Foto: EPA-EFE / Dado Pršo

Legendarni hrvatski napadač Dado Pršo mogao bi zajedno sa Romeom Šapinom ulagati novac u redove nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Brotnja.

Otkrio je to nekadašnji sportski direktor Olimpika u razgovoru za Hercegovina.info gdje je istakao da želi dati prostor mladim igračima iz naše zemlje da napreduju, te da im je to glavna motivacija. 

"Prije ovog poziva iz Saudijske Arabije imao sam plan vratiti se u Brotnjo. U klub bi ušao Dado Pršo s kojim sam prijatelj već 12-13 godina. Zajedno smo radili neke fudbalske poslove u Francuskoj. Dado ima fudbalsku akademiju u Senegalu, a njegov najbolji prijatelj je predsjednik francuskog drugoligaša Pau. Odlučili smo se da imamo jedan klub na našim prostorima u BiH koji bi dao priliku mladima, uz nekoliko stranaca", rekao je Šapina za Hercegovina.info, te dodao:

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

"U našoj ligi ih možete imati šest, a četvorica mogu krenuti u prvih jedanaest. No, kako se dogodio ovaj moj angažman morat ćemo sve odgoditi za budućnost. Od te ideje nećemo sigurno odustati i ja se nadam da će do toga sigurno doći. Brotnjo to zaslužuje. Ima tradiciju, ima uslove, potrebno je samo izgraditi još jedan pomoćni teren, jedan postoji i u Gradcu. Za početak je bio plan ući u Prvu ligu Federacije, a onda nastaviti put ka Premijer ligi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije