Čuveni Stefan Kuntz: U Zenici očekujemo agresivnu reprezentaciju BiH

Anadolija
Čuveni Stefan Kuntz: U Zenici očekujemo agresivnu reprezentaciju BiH
Foto: DFB / Stefan Kuntz

Selektor njemačke U-21 reprezentacije, bivša zvijezda Bundeslige i reprezentacije Njemačke Stefan Kuntz, rekao je kako će bh. igrači pokazati da imaju veliko srce u sutrašnjem susretu kvalifikacija za EURO 2021. koji se igra od 18 sati na stadionu "Bilino polje".

Kuntz je rekao da, iako većina igrača dolazi iz domaće lige, bh. reprezentativci imaju mnogo motiva da pokažu dobru igru.

"Znamo da je Bosna i Hercegovina imala sedmicu da se pripremi. Većina igrača je iz bh. lige, i iako možda nemaju mnogo međunarodnog iskustva, znamo da imaju veliko srce i da će biti jaki. Žele da iskoriste priliku što igraju na svom terenu protiv renomiranog protivnika. Očekujemo agresivnog protivnika koji ima velikog motiva nastupajući za svoju državu", rekao je Kuntz.

Njemački igrači obavili su trening na travnjaku stadiona "Bilino polje" u Zenici, a medijima je trening bio otvoren prvih 15 minuta.

Selektor mlade nogometne reprezentacije Vinko Marinović rekao je na konferenciji za medije kako je Njemačka favorit u grupi, ali da će bh. reprezentativci dati svoj maksimum u sutrašnjem susretu.

"Mislim da je bolje što smo bili u sjeni A reprezentacije. Što se tiče igrača, svi su spremni, nadam se da neće biti problema večeras, tako da možemo računati na sve igrače. Analizirali smo protivnika, mislim da nema dileme da je Njemačka među dvije najbolje reprezentacije u Evropi. Pretprošle godine su bili prvaci, prošle godine u finalu. Imaju jaku bazu igrača. Moramo poštovati kvalitet. Spremali smo se i vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti da odradimo neke stvari na terenu. Bit će teško. Igrači su motivisani, igrači će dati svoj maksimum, ali vidjet ćemo. Nemamo Ćatića, ali sve ostalo će biti kao što smo do sada igrali. Igrali smo u Trening centru, a vidjet ćemo kako će sutra biti. Bitno je da smo opet u Zenici, ne vidim neku razliku zato što smo na terenu. Očekujem da će nas navijači podržati kao i do sada", rekao je Marinović.

Dodao je kako je Njemačka kvalitetan protivnik, te da se bh. mlada reprezentacija može i treba boriti za drugu poziciju u grupi.

Vinko Marinović - undefined

Vinko Marinović (Anadolija)

"Mislim da je Njemačka u našoj grupi najkvalitetnija. Mi trebamo dati sve od sebe i pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu i vidjeti gdje se nalazimo u odnosu na te reprezentacije. Moramo ostaviti srce na terenu i igrači imaju želju. Njemačka je odigrala samo jednu utakmicu, a naša neka realna pozicija je da se borimo za drugu poziciju sa Velsom i Belgijom u kvalifikacijama", rekao je Marinović.

Marijan Čavar, kapiten bh. tima rekao je kako reprezentativce očekuje teška utakmica, ali da treba računati na prednost domaćeg terena.

"Ne bježimo od toga da je Njemačka favorit, jedna su od najkvalitetnijih ekipa. Očekuje nas teška utakmica, ali igramo na domaćem terenu i nećemo nikome dopustiti da lako odnese tri boda. Svaku utakmicu ekipa daje sve od sebe. Što se tiče borbenosti, mislim da to neće izostati na terenu. Znamo kakva je Njemačka, imaju brz protok lopte, analizirali smo ih. Sigurno će biti teška utakmica, ali vidjet ćemo na terenu kako i šta", rekao je Čavar.

Susret Bosna i Hercegovina - Njemačka igra se sutra od 18 sati na stadionu "Bilino polje" u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Ulaz za sutrašnji susret ove dvije U-21 reprezentacije je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije