Reprezentativac BiH kao Bolt: Pretrčao 80 metara, prešao petoricu i postigao gol

1
Radiosarajevo.ba
Reprezentativac BiH kao Bolt: Pretrčao 80 metara, prešao petoricu i postigao gol
Print Screen / Domagoj Marušić

Niželigaškog nogometa u Hrvatskoj nije bilo nekoliko mjeseci, a kad se vratio, pokazao je svu raskoš, prenosi 24sata.hr.

Na Facebooku je osvanula snimka prelijepog gola koji je postigao juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Liga je 3. HNL Jug, teren sportskog centra Račice u Vodicama, a autor fantastičnog gola Domagoj Marušić (20), napadač Neretvanca iz Opuzena na posudbi iz Širokog Brijega.

U 11. minuti on je primio loptu na rubu svog šesnaesterca nakon kornera Vodica i kao šilo jurio prema golu domaćih.

Jedan, drugi, treći, četvrti protivnički igrač pa još i golman. Sve ih je prešao u sprintu od 80-ak metara i zabio u praznu mrežu za 0:1. Zapljeskali su mu i Vodičani, a do kraja utakmice postigao je gol i iz penala za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Lovro Kordić u 74. minuti.

Utakmica je trebala biti odigrana prvog septembarskog vikenda, ali je odgođena zbog nekoliko igrača zaraženih koronavirusom u Vodicama. Očito momci još nisu uhvatili pravi ritam, a pitanje je bi li i sasvim spremni mogli zaustaviti boltovski trk Marušića.

Inače, radi se o Širokobriježaninu rođenom 2000. godine. Ovom majstorijom mogao bi zapeti za oko i puno većim klubovima. Ne zaboravite, tek mu je 20 godina.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije