Čudne odluke Inzaghija koštale Inter pobjede u milanskom derbiju

0
Radiosarajevo.ba
Čudne odluke Inzaghija koštale Inter pobjede u milanskom derbiju
Foto: EPA / Edin Džeko u akciji

Veliki gradski rivali podijelili su bodove u takozvanom Derbyju della Madonnina, Milan i Inter odigrali su 1:1 na San Siru u susretu 12. kola Serije A.

Mogu žaliti nogometaši u crno-plavim dresovima jer su propustili realizirati jedan od dva penala, ali i Milan zbog nekoliko izvrsnih šansi u završnici meča.

Već u 11. minuti Hakan Calhanoglu je doveo Inter u vodstvo pogotkom s bijele tačke. Upravo na njemu je Franck Kessie napravio prekršaj u šesnaestercu.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Svega šest minuita kasnije autogolom Stefana de Vrija izjednačili su Rossoneri.

Zatim je arbitar Daniele Doveri dosudio novi jedanaesterac za Inter, ali u 27. minuti je Ciprian Tatarusanu odbranio šut Lautara Martineza sa 11 metara.

U drugom poluvremenu bilo je prilika na obje strane, pogotovo za Milan u finišu gradskog derbija (Saelemaekers pogodio stativu), ali rezultat se nije mijenjao.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je sasvim pristojno odigrao do 76. minute za Inter, kada ga je zamijenio Joaquin Correa, dok je Rade Krunić izašao u 84. minuti (ušao Bakayoko).

Ono što može zabrinuti selektora Zmajeva Ivayla Peteva pred sutrašnje okupljanje jeste činjenica da je Džeko tražio izmjenu zbog povrede…

Prethodno se držao za zadnju ložu desne noge.

Konačan rezultat glasio je 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije