Crystal Palace: Wilfried Zaha mijenja sportsko državljanstvo

Anadolija
Crystal Palace: Wilfried Zaha mijenja sportsko državljanstvo
/ Twitter
Wilfried Zaha, fudbaler Crystal Palacea, koji je upisao dva nastupa za Englesku u prijateljskim utakmicama, odlučio je po svemu sudeći da igra za Obalu Slonovače na predstojećem Afričkom kupu nacija u Gabonu.

Zahina budućnost kada je u pitanju reprezentativni fudbal bila je predmet rasprave posljednjih sedmica, nakon što je 24-godišnji igrač javno iskazao da je frustriran zbog činjenice da ne dobija šansu u dresu Engleske.

Zaha, koji je inače rođen u Abidjanu, glavnom gradu Obale Slonovače, upisao je dva nastupa za Englesku u prijateljskim utakmicama, a selektor Gareth Southgate je ovog mjeseca izjavio da se nada da će ga nagovoriti da ostane u dresu Gordog Albiona.

No, danas se pojavila preliminarna lista reprezentativaca Obale Slonovače za Afrički kup nacija, koji će se igrati od 14. januara do 5. februara naredne godine, na kojoj je i Zahino ime.

Prema pisanju britanskih medija, činjenica da Michel Dussuyer, selektor Obale Slonovače, računa na njega za Afrički kup nacija dokazuje da je Zaha odabrao za koga će igrati u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije