Crystal Palace opušteno gostuje Leicesteru

0
Radiosarajevo.ba
Crystal Palace opušteno gostuje Leicesteru
Twitter / FC Leicester

Danas će se u sklopu33-eg kola Engleske Premier Lige, King Poweru sastati Leicester i Crystal Palace.Utakmica počinje u 21.00. sat.

Leicester je prošle sezone igrao vrhunski nogomet do pauze od koronavirusa nakon čega kao da je druga ekipa izašla na teren. Oni su u posljednjem kolu izgubili od Manchester Uniteda čime su izgubili bitku za mjesto koje vodi u Ligu Prvaka. Ipak, jasno je da Brendan Rodgers radi vrhunski posao i da je napravio jednu od najjačih ekipa u Engleskoj Premier Ligi. Oni su trenutno trećeplasirana ekipa lige sa četiri boda prednosti u odnosu na petoplasirani West Ham uz utakmicu manje a sve su to uspjeli uz brojne ozljede tokom čitave sezone te je jasno da su i ove sezone među favoritima za plasman u Ligu Prvaka. Leicester za današnji susret izuzev Justina i Barnesa nema ozljeđenih igrača.

Crystal Palace je i ove sezone očekivano daleko iznad ekipa koje se bore za ostanak u ligi. Oni su trenutno 11 bodova iznad opasne zone i jasno je da ćemo ih i naredne godine gledati u Premier Ligi. S obzirom da ne mogu ni do Europe treba očekivati nešto više rotacija, manje zalaganja momčadi i nešto lošije rezultate do kraja sezone. To smo mogli vidjeti i na kraju prošle sezone kada je Palace u sličnoj situaciji bio jedna od najlošijih ekipa lige u određenom periodu. Oni za ovaj susret ne mogu računati na Fergusona, Wickhama i McArthura dok treba očekivati da Hodgson poštedi i Sakhoa, Tomkinsa i Clynea koji su se tek oporavili od povreda.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovu utakmicu. Tako je kvota na pobjedu Leicestera 1,50, neriješeno 4,00 ,a na pobjedu Crystal Palacea 7,25.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije