Crveni alarm na Otoku: Old Trafford na meti terorističkog napada

Radiosarajevo.ba
Crveni alarm na Otoku: Old Trafford na meti terorističkog napada
Klubovi engleskog Premiershipa dobili su jasne instrukcije od vodstva lige da povećaju mjere sigurnosti na utakmicama u narednom periodu zbog mogućih terorističkih napada, prenose mediji s Otoka.

Vodstvo lige poslalo je pisma na adrese svih 20 klubova sa zahtjevom da se pojača nadzor. Manchester United organizirao je pretragu svih vozila koja se budu približavala Old Traffordu, prenosi The Sun.

"Premijerligaški klubovi shvataju sigurnost veoma ozbiljno, i imaju određene procedure. Oni već rutinski sarađuju s policijom i ostalim gradskim organima. Zbog tragičnih dešavanja u Berlinu, liga je s klubovima odradila konsultacije i dobila najnovije informacije u vezi sa sigurnosnom situacijom", poručeno je iz organizacije Premiershipa.

Englezi su posebno oprezni nakon terorističkog napada u Istanbulu do kojeg je došlo nakon utakmice turske Superlige ispred stadiona Bešiktaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije