Leicester za 17,5 miliona eura doveo Ndidija iz Genka

Anadolija
Leicester za 17,5 miliona eura doveo Ndidija iz Genka
Leicester City, aktuelni šampion Engleske, doveo je za 17,5 miliona eura Wilfreda Ndidija, dosadašnjeg defanzivnog fudbalera belgijskog Genka, javlja Anadolu Agency (AA).

Ndidi, 20-godišnji nigerijski reprezentativac, je prvo pojačanje "lisica" u zimskom prelaznom roku, koji je počeo 1. januara. On je ugovor na pet i po godina potpisao u četvrtak uvečer, nakon što mu je odobrena radna dozvola.

"Ndidi je impresivan igrač pred kojim je velika budućnost", istakao je Claudio Ranieri, menadžer Leicestera.

Odmah po dolasku u redove šampiona Engleske nigerijski fudbaler je dao izjavu za klupsku televiziju u kojoj je istakao kako osjeća da će, prije svega, mnogo naučiti u Leicesteru.

"Trudim se da osvajam što više lopti za tim, to je jedan od mojih glavnih atributa. Želim i moram da postignem mnogo toga u Leicesteru", kazao je Ndidi.

Ndidi je od dolaska u Genk u januaru 2015. godine odigrao 83 takmičarske utakmice i postigao sedam golova. U dresu nacionalnog tima nastupio je šest puta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije