Crnogorski fudbaler FK Sarajevo: 'Izvinjavam se u ime mog naroda'

1
Radiosarajevo.ba
Crnogorski fudbaler FK Sarajevo: 'Izvinjavam se u ime mog naroda'
Foto: Instagram / Ilija Martinović

Ilija Martinović, fudbaler FK Sarajevo iz Crne Gore, reagovao je na napad na mlade sportiste iz Bosne i Hercegovine koji se desio u subotu, 15. aprila, u Baru. 

Ilija Martinović se oglasio preko svog Instagram profila, gdje je napisao poruku koja je naišla na pozitivne reakcije javnosti u Bosni i Hecegovini. 

"Kao fudbaler i Crnogorac kojeg je Sarajevo objeručke prihvatilo i dalo mu dom, koji je naišao na toplu dobrodošlicu, srdačnost, poštovanje, u gradu gdje je tolerancija najbolja religija i dobrota jedina mjerna jedinica, snažno osuđujem čin agresije prema maloljetnim sportistima i izvinjavam se u ime mog naroda", napisao je fudbaler FK Sarajevo. 

Bila jednom Vila Sarajeva: Prije 32 godine zločinci su ubili dr. Silvu Rizvanbegović

Bila jednom Vila Sarajeva: Prije 32 godine zločinci su ubili dr. Silvu Rizvanbegović

Martinović je još dodao: "Žao mi je što se ovakav primjer glasnije čuje od svih onih koji determinišu Crnu Goru kao zemlju prihvatanja, mira, ljubavi i empatije." 

Na kraju objave, crnogorski fudbaler je dodao citat Marka Miljanova, književnika iz Crne Gore: "Junaštvo je kada sebe branim od drugoga, čojstvo je kada drugoga branim od sebe." 

Objava Ilije Martinovića na Instagramu
Foto: Screenshot/Instagram: Objava Ilije Martinovića na Instagramu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije