Crna Gora i Danska u oktobru odlučuju o putniku u baraž

Anadolija
Crna Gora i Danska u oktobru odlučuju o putniku u baraž
Fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je u ponedjeljak navečer u Podgorici selekciju Rumunije 1:0, u 8.kolu kvalifikacija za SP 2018.

Crnu Goru je do pobjede vodio kapiten Stevan Jovetić.

U jednom od najvažnijih mečeva u ovim kvalifikacijama, Crna Gora je pokazala snagu i odlučnost da se do posljednjeg kola bori za jedno od prva dva mjesta na tabeli. „Sokolovi“ su sinoć pred punim tribinama stadiona pod Goricom tokom većeg dijela meča bili bolji rival, imali veću želju za pobjedom i na kraju zasluženo slavili. 

Crna Gora je krenula silovito i u 17. minutu imala priliku za vođstvo, koju nije iskoristio Bećiraj. On se nakon prodora Jovetića oslobodio čuvara, a onda sa 11 metara promašio okvir gola. Crna Gora je postigla gol u 29. minutu koji je poništen zbog ofsajda. U drugom poluvremenu domaći su nastavili da napadaju, a gol odluke postigao je upravo Jovetić. On je nakon centaršuta Marušića, sjajno skočio i loptu glavom smjestio u gol. 

U ostalim mečevima grupe E, Danska je u gostima pobijedila Jermeniju 4:1, dok je Poljska u Varšavi savladala Kazahstan 3:0. 

Nakon osam odigranih kola, Poljska je prva sa 19 osvojenih bodova, Danska i Crna Gora imaju po 16, Rumunija devet, Jermenija šest i Kazahstan dva boda. 

U narednom kolu, 5. oktobra, Crna Gora će u meču odluke dočekati Dansku, Jermenija će ugostiti Poljsku, dok će Rumunija biti domaćin selekciji Kazahstana. 

U grupi "C", Njemačka je na "Mercedes-Benz Areni" u Stuttgartu upisala visoku pobjedu od 6:0 protiv selekcije Norveške.

U istoj grupi, Sjeverna Irska je kao domaćin u Belfastu savladala Češku sa 2:0, dok su fudbaleri Azerbejdžana kao domaćini savladali San Marino sa 5:1.

U okviru grupe "F", Engleska je na "Wembleyu" u Londonu sa 2:1 slavila protiv reprezentacije Slovačke, dok je Škotska na "Hampden Parku" u Glasgowu bila bolja od Malte sa 2:0.

U istoj grupi, selekcija Slovenije je na stadionu "Stožice" u Ljubljani savladala reprezentaciju Litvanije sa 4:0.

 

U utorak su na programu sljedeći mečevi kvalifikacija: Austrija - Gruzija, Makedonija - Albanija, Island - Ukrajina, Irska - Srbija, Italija - Izrael, Kosovo - Finska, Lihtenštajn - Španija, Moldavija - Vels i Turska - Hrvatska.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije