Cristiano Ronaldo uskoro na sudu: Prijeti mu zatvor i kazna od 100 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo uskoro na sudu: Prijeti mu zatvor i kazna od 100 miliona eura
Prema navodima španskog lista El Mundo, Porezna agencija će razmotriti mogućnost povlačenja jednog od četiri fiskalna krivična djela za čije se kršenje optužuje Cristiano Ronaldo.

Sve to će se, naravno, dogoditi ukoliko zvijezda Real Madrida prizna krivnju, te tako prihvati manju kaznu. Isto tako, sud bi u tom slučaju skinuo krivnju s njegovih saradnika, koji se u ovom predmetu navode kao saučesnici u krivičnom djelu, prenosi Goal.

Novčana kazna bi u tom slučaju iznosila 6.25 miliona eura plus troškovi postupka te bi taj iznos u konačnici mogao doći i do 10 milijuna eura.

Postoje još dva moguća rješenja ovog slučaja (ukoliko Ronaldo ne prizna krivnu), a prvi je da ga optuže krivim.

U tom bi slučaju Portugalac bio optužen za prevaru tešku 14.7 miliona eura, bila bi mu izrečena određena zatvorska kazna te novčana u visini od gotovo 100 miliona eura.

Naravno, Ronaldo bi mogao biti oslobođen ukoliko mu se ne dokaže krivnja, ali bi bez obzira na oslobađajuću presudu platio administrativnu kaznu koja iznosi oko 30 miliona eura.

Iz ovog se nameće zaključak kako bi za (po)najboljeg nogometaša svijeta bilo najbolje da prizna krivnju te tako izbjegne visoku novčanu, ali i zatvorsku kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije