Cristiano Ronaldo tuži Juventus: Evo šta je razlog

0
Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo tuži Juventus: Evo šta je razlog
Twitter/Screenshot / Cristiano Ronaldo

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo odlučio je krenuti pravnim putem protiv Juventusa kako bi povratio iznose svojih prethodno zaustavljenih plata zbog lockdowna.

Cristiano Ronaldo se službeno vratio na vrata Juventusa. Portugalski nogometaš želi povratiti prihode koji su mu ostali neisplaćeni tokom razdoblja pandemije COVID-19: mjesečni iznosi u njegovom slučaju iznose značajnih 19,9 miliona eura (oko 40 miliona KM) neto.

Nakon što je zatražio dokumentaciju od tužiteljstva u Torinu (kao i Dybala, koji je ipak postigao dogovor s klubom kako bi dobio svojih oko tri miliona eura, odnosno oko šest miliona KM, zaostalih plata), CR7 je odlučio poduzeti pravne korake: u osnovi, igrač - trenutačno angažiran u Saudijskoj Arabiji - želi naplatiti novac koji je pristao ne primiti odmah tokom lockdowna.

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Nakon zaustavljanja igranja nogometa na 105 dana, od 9. martado 22. juna 2020., prva obnova igre dopuštena je bez prisustva publike na stadionima, što je povećalo poteškoće klubova zbog izostanka prihoda od prodaje ulaznica. Juventus je tokom ere COVID-19 proveo dvije reorganizacije plaća, 2020. i 2021. godine: prva inicijativa bila je kolektivna i odnosila se na cijeli tim i tadašnjeg trenera (Sarrija) na isti način, dok je druga bila individualno razmotrena sa svakim igračem kroz njihovu okolinu.

Cristiano Ronaldo je od Juventusa primao godišnju platu od 31 milion eura (oko 62 miliona KM) neto: nekoliko mjesečnih plata koje su bile zaustavljene - a još nisu isplaćene - čine ipak značajan iznos, piše La Gazetta dello Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije