Cristiano Ronaldo otkrio kada bi otišao u penziju. U tom slučaju ne bi igrao protiv BiH

1
Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo otkrio kada bi otišao u penziju. U tom slučaju ne bi igrao protiv BiH
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo na utakmici protiv BiH

Mnogo toga Cristiano Ronaldo ispričao je Piersu Morganu.

Intervju se najmanje svidio Manchester Unitedu, kojeg je njihova legenda "raskrinkala" iznutra, rekavši da na Old Traffordu praktički ništa ne funkcionira.

Portugalac je iznio žustre poruke, poput one da nema razloga poštovati Erica ten Haga, a okomio se i na njegovog prethodnika Ralpha Rangnicka.

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Panika u Portugalu: Procurila snimka hladnog susreta Ronalda i Fernandesa

Panika u Portugalu: Procurila snimka hladnog susreta Ronalda i Fernandesa

S druge strane, izrekao je i nekoliko nepobitnih činjenica, poput one da Đavoli ne napreduju od odlaska Sir Alex Fergusona, ili tvrdnje da porodica Glazer ne mari o klubu na razini višoj od profitabilnog biznisa.

U sadržajnom razgovoru dotakli su se i teme odlaska u penziju, na što je Ronaldo prvo odgovorio se vidi na terenu još barem dvije i po godine.

"Želim igrati još dvije, maksimalno tri godine. Volio bih karijeru završiti s 40, to mi se čini kao dobra dob. Ali ne znam, ponekad planiraš život na određeni način, a toliko je dinamičan da nikad ne znaš što će se dogoditi", riječi su kultne sedmice, a zatim je Morgan iznio scenarij nakon kojeg Ronaldo uopće nije dvojio, a on glasi ovako:

"Što da u finalu Svjetskog prvenstva Portugal igra protiv Argentine, Leo Messi postigne dva pogotka, a ti ga nadjačaš hat-trickom?", na što se Ronaldo nasmijao, a potom priznao da bi ga takav slučaj uvjerio da objesi kopačke o klin.

"Da, sto posto bih otišao u penziju", odgovorio je, ali potom nadodao da situacija zvuči predobro da bi bila istinita.

Odmaknemo li šalu na stranu, CR7 govorio je i o očekivanjima svoje reprezentacije, kazavši da Portugal "ima šanse podići trofej". Potom je pričao o tome da je svjestan kako ga sustižu godine.

"Iz dana u dan starimo, moraš se prilagoditi. Ne želim biti drzak i reći da sam isti kao kad sam imao 20 godina, naravno da nisam. Ali prilagođavam se, potrebno je pametno procijeniti svoju snagu. I dalje igram na visokoj razini i zabijam golove, um mi je čist i sretan", rekao je Ronaldo.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Podsjetimo, Portugal je u grupi sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo. Prvi meč Portugal i BiH igraju 17. juna 2023. godine.

Hoće li igrati Ronaldo, pitanje je na koje je teško dati odgovor. Mnogo toga će zavisiti upravo od Mundijala u Kataru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije