Cristiano Ronaldo: Liga šampiona je takmičenje Real Madrida

Anadolija
Cristiano Ronaldo: Liga šampiona je takmičenje Real Madrida
Aktuelni evropski šampion Real Madrid ovosezonsko izdanje Lige šampiona otvorio je pobjedom 3:0 protiv kiparskog APOEL-a na Santiago Bernabeu.

Nakon susreta dvostruki strijelac i zvanično najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo kazao je da je Liga šampiona takmičenje Real Madrida i da žele da je osvoje po treći put zaredom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Još uvijek je dug put pred nama, idemo utakmicu po utakmicu. Prvo trebamo uspješno proći grupnu fazu. Naravno da želimo da osvojimo ovaj turnir. Liga šampiona je takmičenje Real Madrida i želimo da je ponovo osvojimo“, kazao je Ronaldo.

Sjajni portugalski fudbaler zbog crvenog kartona u Superkupu Španije dobio je pet utakmica zabrane igranja u domaćim takmičenjima, ali se sinoć vratio na teren u Ligi šampiona, koja se igra pod okriljem Evropske fudbalske federacije (UEFA).

“Drago mi je što sam se vratio na teren. Ovo je posebno takmičenje i ponovno igranje i postizanje golova veoma je važno za mene. Pomogao sam timu i osjećam se jako dobro. Bila je ovo utakmica koju smo morali dobiti, jer igrali smo kući i željeli smo uspješno otvoriti Ligu šampiona“, naglasio je Ronaldo za uefa.com.

Strijelac trećeg gola za Real bio je kapiten Sergio Ramos. “Kraljevski klub“ će u drugom kolu grupe “H“ gostovati Borussiji Dortmund, dok će APOEL ugostiti Tottenham Hotspur. Obje utakmice igraće se 26. septembra.

Real je najuspješniji klub Lige šampiona ili Kupa šampiona, kako se ranije zvalo takmičenje, sa 12 osvojenih pehara.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije