Cristiano Ronaldo ima priliku da ispiše historiju finala Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo ima priliku da ispiše historiju finala Lige prvaka
EPA / Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, a 28. maja u Milanu ima priliku da ispiše još jedno blistavo poglavlje u svojoj karijeri.

Niti jedan fudbaler nije uspio postići golove na više od dva finala, otkada se ovo takmičenje igra po sadašnjem formatu. Na dva gola zaustavili su se Samuel Eto'o (2006, 2009), Raul Gonzalez (2000, 2002) i Lionel Messi (2009, 2011), a Portugalac će protiv gradskog rivala iz Madrida imati priliku da stigne do rekorda.

Ronaldo je pogađao u finalu Lige prvaka 2008. godine u Moskvi protiv Chelseaja i finalu 2014. godine protiv Atletico Madrida, kad je Real Madrid stigao do La Decime. Jedini poraz u finalu upisao je 2009. godine protiv Barcelone, kada je njegov Manchester United poražen od Barcelone rezultatom 2:0.

Ukoliko se računaju i sezone kada se igralo po starom formatu, Alfredo Di Stefano je nedodirljiv. Fudbaler Real Madrida postizao je golove u pet uzastopnih finala, od 1956. do 1960. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije