City tuži Hoenesa zbog uvreda na račun šeika Mansoura

Radiosarajevo.ba
City tuži Hoenesa zbog uvreda na račun šeika Mansoura

Manchester City zaprijetio je da će tužiti predsjednika Bayern Munchena Ullya Hoennesa ukoliko ne uputi izvinjenje za izjave o vlasniku “Građana” Šeiku Mansouru.

Naime, prvi čovjek bavarskog tima je istakao da Mansour koji troši za dovođenje skupih pojačanja nadoknadi tako što podigne cijenu nafte.

„Moj prijatelj Pep Gvardiola mi je rekao šta se dešava kada želi u timu igrača koji je skuplji od 100 miliona evra. On skupi video snimke tog fudbalera i onda odleti kod Šeika da mu ih pokaže. Onda Šeik izdvoji novac, a sljedećeg dana blago podiže cijenu nafte i nadoknađuje potrošeno. Ponosan što se mi u sličnim slučajevima ne okrećemo kreditnim zaduženjima, već što fiksnim prihodima“ istakao je Hoenes.

Iz Citya su podsjetili da je Nijemac bio u zatvoru zbog utaje poreza, a smatraju da je njegova izjava pomalo i rasistička.

„To su bile riječi samozadovoljnog i arogantnog egoiste. Zabrinuti smo da bi se u njegovim riječima mogli naći i elementi rasizma“ saopštio je izvor iz rukovodstva kluba.

U Manchesteru najozbiljnije razmatraju mogućnost da tuže Hoenesa i već su stvar dali advokatima, a zatražili su javno izvinjenje predsjednika Bayerna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije