Čistka: Real Madrid očekuje 300 miliona eura zarade od transfera ovog ljeta

Radiosarajevo.ba
Čistka: Real Madrid očekuje 300 miliona eura zarade od transfera ovog ljeta

Čelnici Real Madrida vjeruju kako bi ovog ljeta od transfera mogli zaraditi 300 miliona eura, što bi bilo itekako značajno za transfer budžet ekipe sa Santiago Bernabeu stadiona.

Paul Pogba i Eden Hazard su velike želje Kraljeva, a mediji spekulišu da su ti transferi praktično već dogovoreni. Međutim kada su u pitanju odlasci lista Zinedinea Zidanea je itekako velika.

Prvi na listi je Gareth Bale za kojeg Real vjeruje da može "izvući" oko 70 miliona eura. Slijedi James Rodriguez, a u Madridu vjeruju da zvijezdu Svjetskog prvenstva 2014. godine mogu prodati za oko 60 miliona eura. Još jedna velika prodaja je i Mateo Kovačić. Procijenjeno je da fudbaler koji je trenutno na posudbi u Chelseaju vrijedi 50 miliona eura. Po 40 miliona eura u klupsku kasu trebali bi donijeti Marcos Llorente i Dani Ceballos, dok je vrijednost Mariana i Borje Mayorala 20, odnosno 12 miliona eura.

Keylor Navas je blizu odlaska u Porto, a Real bi za Kostarikanca trebao dobiti 10 miliona eura. To bi značajno popravilo budžet Kraljeva, koji će ovog ljeta biti itekako aktivni na fudbalskoj "pijaci".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije