Ćiro dolazi u Travnik: Pristajem na rizik da ovdje umrem i da me sahrane

6
Radiosarajevo.ba
Ćiro dolazi u Travnik: Pristajem na rizik da ovdje umrem i da me sahrane
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Miroslav Ćiro Blažević

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević vodi bitku s opakom bolešću, a i pored toga, dao je intervju za Jutarnji list u kojem je govorio o svom rodnom Travniku.

Povod je njegov skori dolazak u Travnik na snimanje dokumentarca o djetinstvu i odrastanju legendarnog trenera u ovom gradu.

Trenutno, prognoze osamdesetsedmogodišnjeg Blaževića nisu dobre, karcinom se proširio, a i pored svega Ćiro ne gubi vedar duh.

Otmica automobila u BiH eskalirala u saobraćajnu nesreću

Otmica automobila u BiH eskalirala u saobraćajnu nesreću

"Pristajem na rizik da umrem u Travniku i da me tamo sahrane. Iako bih radije da počivam u Zagrebu, ipak sve najvažnije dugujem Zagrebu", poručio je "trener svih trenera" za Jutarnji.

Kako ističe, njemu je Travnik asocijacija na djetinstvo i mladost, siromaštvo, a za njega lično predstavlja temelj svega što je tokom života postigao.

"Da nisam prošao sve te tegobe u djetinstvu, ne vjerujem da bih mogao da odolim svim iskušenjima koja sam imao poslije. Tako da Travnik ostaje temelj na kojem sam stvorio jednu trambolinu da bih mogao malo da skočim i odskočim dalje. Cijeli život je borba i mene to nije mimoišlo, ali sreća je da sam u toj borbi imao i dobre rezultate", rekao je Ćiro.

Podsjetimo, krajem prošlog meseca Ćiro je naveo da mu se stanje pogoršalo budući da mu se karcinom proširio na limfne žlijezde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije