Čile pobijedio Argentinu na penale: Frustrirani Messi najavio oproštaj

Radiosarajevo.ba
Čile pobijedio Argentinu na penale: Frustrirani Messi najavio oproštaj
/ Anadolija
Sve je bilo isto kao prošle godine: Copa America, Argentina i Čile u finalu, mreže miruju nakon 120 minuta... I pobjednik je opet Čile boljim izvođenjem jedanaesteraca 4:2.

Ovaj put je doprinos porazu dao najbolji svjetski fudbaler Leo Messi. Prilikom izvođenja jedanaesteraca Messi je šutirao prvi za Argentinu – visoko preko gola, i ispostavilo se da je njegov promašaj riješio pitanje pobjednika.

Obje ekipe imale su još po jedan promašaj - Lucas Biglia (Argentina) i Arturo Vidal (Čile).

Frustrirani Messi je nakon utakmice najavio oproštaj od reprezentacije.

"Ovo nije za mene, nije mi suđeno. Silno sam želio trofej s reprezentacijom, ali sam izgubio sva četiri finala u karijeri", rekao je Messi koji je za Argentinu odigrao 112 utakmica i postigao 55 golova.

Podsjetimo, u dresu reprezentacije igrao je tri finala Copa America i finale Svjetskog prvenstva i sva tri puta izgubio. Posebno je frustrirajuće što tri godine uzastopno ljeto počinje porazom u finalu velikog takmičenja. Ipak, nema sumnje da će ga argentinska javnost moliti da promijeni mišljenje...

Inače, finalna utakmica Copa America u New Yorku donijela je malo dobrog fudbala, a mnogo grubosti, dva crvena kartona... Čile je drugu godinu uzastopno došao do trofeja, a Argentina na trijumf čeka od 1993.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije