Cijene ulaznica za Svjetsko prvenstvo u fudbalu prvi put više od 1.000 dolara

Anadolija
Cijene ulaznica za Svjetsko prvenstvo u fudbalu prvi put više od 1.000 dolara
Cijene ulaznica za Svjetsko fudbalsko prvenstvo prvi puta premašile su iznos od 1.000 američkih dolara.

Prema najnovijim podacima Svjetske fudbalske federacije (FIFA), najskuplja ulaznica za finale Svjetskog prvenstva u Moskvi 2018. godine iznosit će 1.100 dolara što je premašilo 990 dolara koliko je koštala ulaznica za finale u Rio de Janeiru 2014.

Kada je riječ o ostalim ulaznicama, njihova cijena kretat će se od 710 do 445 dolara uz neizostavne četiri kategorije ulaznica dostupnih isključivo Rusima koji su domaćini. Oni će pomente karte moći dobiti za 110 dolara (7.040 ruskih rubalja).

Za međunarodne navijače, ulaznice za prvu rundu utakmica koštat će od 105 do 210 dolara, za razliku od utakmice kojom će Svjetsko prvenstvo biti otvoreno, a čija cijena će iznositi od 220 do 550 dolara.

Ulaznice za prvu rundu utakmica koje su se odigrale 2014. godine u Brazilu koštale su od 90 do 175 dolara što znači da je cijena najjeftinije ulaznice porasla za 16 procenata.

Ruski stanovnici, iako su dobili popust, dobili su skuplje karte u odnosu na one koje su na Svjetskom prvenstvo 2010. godine dobili stanovnici Južnoafričke Republike, tadašnji domaćini.

Generalna sekretarka FIFA-e Fatma Samoura izjavila je kako je rukovodstvo krovne fudbalske institucije "željelo omogućiti ulaznice po fer cijenama kako bi ih što više ljudi bilo u mogućnosti kupiti".

Prodaja ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji počet će na ljeto naredne godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije