Cijela bivša Jugoslavija tuguje nakon odlaska velikog igrača

0
Radiosarajevo.ba
Cijela bivša Jugoslavija tuguje nakon odlaska velikog igrača
FOTO: Arhiv / Danilo Popivoda

Bivši reprezentativac Jugoslavije i dugogodišnji fudbaler ljubljanske Olimpije Danilo Popivoda preminuo je u 74. godini u svojoj kući u crnogorskom naselju Bijela kod Herceg Novog, gdje je posljednjih godina živeo sa suprugom.

Danilo Popivoda je rođen 1. maja 1947. godine u Lovćencu. Počeo je da se bavi fudbalom u omladinskoj ekipi Olimpije iz Ljubljane, za koju je kasnije kao prvotimac igrao od 1965. do 1975. godine.

Potom je šest sezona proveo u Ajntrahtu, za koji je odigrao 126 utakmica i postigao 27 golova u Bundesligi, kao i tri utakmice druge njemačke lige, na kojima je postigao isto toliko golova.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Vratio se 1981. godine u Ljubljanu, gdje je i završio karijeru. U dresu Zmajčeka odigrao je ukupno 226 utakmica i postigao 58 prvoligaških golova, piše Expresso.

Nakon nastupa za omladinsku i mladu, za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 14. juna 1972. godine, u na utakmici Kupa nezavisnosti u Brazilu protiv Venecuele. Rezultat je bio 10:0, a Popivoda je postigao prvi gol na utakmici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije