Cifre od kojih boli glava: Higuain je novi fudbaler Juventusa

Radiosarajevo.ba
Cifre od kojih boli glava: Higuain je novi fudbaler Juventusa
Bivši fudbaler madridskog Reala i jedan od najboljih napadača svijeta, Gonzalo Higuain potpisao je za prvaka Italije, torinski Juventus.

Juventus još uvijek nije zvanično objavio dolazak Argentinca, ali je na zvaničnoj stranici Serije A potvrđeno kako su dostavljeni detalji novog ugovora Gonzala Higuaina. Tako je Stara dama pristala da plati klauzulu od 94 miliona eura, a Higuain je potpisao ugovor do 2020. godine.

Ovu informaciju potvrdio je i Beppe Marotta, generalni menadžer ekipe iz Torina. "Sve je gotovo. Registrovali smo Higuainov ugovor", rekao je prvi čovjek Juventusa.

Higuain će tako godišnje zarađivati osam miliona eura. Podsjetimo prošle sezone je Argentinac oborio rekord Gunnara Nordahla star 66 godine Postigao je 36 golova u jednoj sezoni Serije A. Bivši fudbaler Real Madrida za Napoli je postigao 71 gol, što je za 24 gola više nego bilo koji drugi igrač u tom periodu u Seriji A.

Juventus je ovog ljeta već angažovao Miralema Pjanića, Danija Alvesa, Mehdija Benatiju i Marka Pjacu, dok je još uvijek nepoznata sudbina, Paula Pogbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije