Chelsea spreman prodati Begovića: Poznat i novi klub bh. "ministra odbrane"

Radiosarajevo.ba
Chelsea spreman prodati Begovića: Poznat i novi klub bh. "ministra odbrane"
EPA / Asmir Begović
Chelsea je spreman prodati bosanskohercegovačkog reprezentativca Asmira Begovića, koji je prethodnih sezona, kao zamjena Curtoisu, vrlo često stajao na golu diva iz Londona. Ove informacije za ESPN potvrdio je izvor blizak londonskom klubu.

Kako se navodi, trener Chelseaja Antonio Conte, potvrdio je prošle sedmice da je primio nekoliko ponuda za prodaju Begovića, te da još uvijek, sa svojim saradnicima razmišlja o transferu. Ipak, ESPN-ovi izvori su potvrdili kako se Chelsea napokon odlučio, te da će bh. nogometni „ministar odbrane“ napustiti klub koji je trenutno lider na tabeli Premiershipa.

Jedan od glavnih razloga odlaska Begovića iz jednog od najboljih klubova svijeta jeste to što je većinu utakmica proveo na klupi, kao zamjena zaista sjajnom golmanu Thibautu Curtoisu, zbog čega je njegovo nezadovoljstvo raslo iz dana u dan.

No, ukoliko se ove spekulacije potvrde Begovićev san da bude starter na svakoj utakmici mogao bi se vrlo brzo ostvariti jer, kako se navodi, Chelsea je spreman svog golmana prodati Bornemouthu, dvanaestoplasiranom klubu na tabeli Premiershipa..

Navodi se i to da je Bornemouth bio, još prošle sedmice, spreman platiti 10 miliona funti, ali je ta ponuda isprva odbijena jer su Plavci za njega zahtijevali minimalno 12 miliona funti. Ipak, čini se da se nešto promijenilo u razmišljanju stručnog štaba Chelsea, te bi Begović vrlo skoro mogao doći u novu sredinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije