Chelsea se pohvalio transferom: Predstavljen bivši igrač Manchester Cityja

0
Radiosarajevo.ba
Chelsea se pohvalio transferom: Predstavljen bivši igrač Manchester Cityja
Foto: X / Tosin Adarabioyo

Chelsea je predstavio 26-godišnjaka koji je potpisao četverogodišnji ugovor – koji počinje 1. jula – i dolazi iz zapadnog Londona, iz Fulhama.

Nakon potpisivanja za Chelsea, Tosin je rekao: "Chelsea je ogroman klub i ovo je trenutak koji zatvara krug za mene. Rođen sam tri milje od Stamford Bridgea i svoj profesionalni debi sam imao tamo.

"Veoma sam uzbuđen i radujem se što ću pomoći klubu da ide u pravcu kojem želimo."

Marija Šerifović pomjerila datum koncerta u Sarajevu: "Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati"

Marija Šerifović pomjerila datum koncerta u Sarajevu: "Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati"

Ko-direktori sportskog sektora, Paul Winstanley i Laurence Stewart, izjavili su: "Oduševljeni smo što dovodimo Tosina u Chelsea. Kroz svoju karijeru, pokazao je svoju zrelost i defanzivne kvalitete i stekao bogato iskustvo u Premier ligi u posljednjim sezonama."

"Spreman je za korak naprijed u Chelsea i za rad sa talentovanim igračima u našem timu. Radujemo se što će se Tosin pridružiti nama za predsezonu."

Rođen u Londonu, ali odrastao u Manchesteru, Tosin je započeo svoju karijeru u Man Cityju sa pet godina. Prošao je kroz omladinske redove kluba i redovno bio kapiten ekipe do 18 godina sa 16 godina.

Njegov profesionalni debi dogodio se u februaru 2016. godine na Stamford Bridgeu. Tosin je igrao za mladu ekipu Man Cityja u FA Cupu i nastavio je sa još sedam nastupa za prvi tim u naredne dvije sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije