Cengiz Under u Fenerbahceu: "Edin Džeko me stalno pitao kad ću doći"

0
AA
Cengiz Under u Fenerbahceu: "Edin Džeko me stalno pitao kad ću doći"
FOTO: AA / Cengiz Under

Turski fudbalski reprezentativac Cengiz Under karijeru će nastaviti u Fenerbahceu, a po svemo sudeći tranferu je značajno doprinio njegov bivši saigrač iz Rome i bh. reprezentativac te fudbaler Fenerbahcea Edin Džeko.

Grupa navijača Fenerbahcea dočekala je 26-godišnjeg krilnog napadača koji je privatnim avionom stigao na aerodrom Atatürk.

"Posebno je vratiti se u Tursku nakon što sam godinama igrao u Europi. Prva utakmica koju sam igrao u Superligi bila je protiv Fenerbahcea. Došao sam u najveći turski klub. Jedva čekam izaći na teren. Dat ću sve od sebe. Neka niko ne sumnja u to", rekao je Under po dolasku u Istanbul, koji bi ubrzo trebao biti i zvanično predstavljen u Fenerbahceu.

Zdravstveni radnici najavili proteste ispred zgrade Vlade u Sarajevu

Zdravstveni radnici najavili proteste ispred zgrade Vlade u Sarajevu

Otkrio je kako je tokom procesa transfera vrlo često razgovarao s bh. reprezentativcem Edinom Džekom, s kojim će sada zajeno nastupati u dresu Fenerbahcea.

"Stalno me pitao (Džeko) kad ću doći. Rekao sam mu da bude strpljiv. Danas sam napokon stigao i jako sam sretan. Bilo nam je jako lijepo s njim u Rimu. Sada smo zajedno. Učinit ću da postigne što više golova", rekao je Under.

Istaknuvši kako želi otvoriti novu stranicu u svojoj karijeri, Under je rekao: "Rekao sam svom menadžeru da se želim vratiti u svoju zemlju. Ljeti su bili česti sastanci. Učiniti Fenerbahce prvakom jedan je od mojih najvećih ciljeva upravo sada. Ja sam fudbaler s visokim samopouzdanjem. Pokazat ću to svima."

Under i Džeko su zajedno proveli čak tri sezone u Romi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije