Celtic zabranio dolazak na utakmice navijačima koji su iskazali podršku Palestini

0
Radiosarajevo.ba
Celtic zabranio dolazak na utakmice navijačima koji su iskazali podršku Palestini
Foto: EPA - EFE / Navijači Celtica organizovali koreografiju u bojama palestinske zastave

Aktuelni škotski prvak Celtic zabranio je vlasnicima sezonskih ulaznica, koji su pripadnici grupe ultrasa Green Brigade, da posjećuju domaće utakmice kluba u ovoj sezoni zbog njihovog insistiranja na iskazivanju podrške Palestini i Palestincima.

Klub je suspendovao njihove sezonske ulaznice nakon što su u prošlom kolu grupne faze Lige prvaka protiv Atletico Madrida organizovali koreografiju u bojama palestinske zastave uprkos jasnim upozorenjima iz kluba kako će zbog toga doći do kazne UEFA-e.

Celtic je ove sezone već dva puta kažnjen zbog aktivnosti grupe Green Brigade na utakmicama Lige prvaka.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Prvi put zbog pirotehnike protiv Feyenoorda, a drugi put zbog antifašističke koreografije upućene navijačima Lazija u kojoj su se koristile psovke.

Green Brigade je podršku Palestincima više puta iskazivao i davno prije eskalacije ovogodišnjeg sukoba s Izraelom početkom oktobra.

Iskazivanje podrške su intenzivirali u prošlih nekoliko sedmica nakon što je u Pojasu Gaze od posljedica izraelskog bombardovanja poginulo nekoliko hiljada civila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije