Traži se deportovanje fudbalera Bayerna iz Njemačke zbog podrške Palestini

0
AA
Traži se deportovanje fudbalera Bayerna iz Njemačke zbog podrške Palestini
Foto: EPA - EFE / Noussair Mazraoui

Noussair Mazraoui, holandski fudbaler marokanskog porijekla koji igra za njemački Bayern iz Minhena, postao je meta napada zbog objave o Palestini.

Nakon fudbalerove objave na društvenim mrežama, zastupnik Kršćansko-demokratske unije (CDU) Johannes Steiger zatražio je da Mezravija isključe iz kluba i deportiraju.

Steiger je naveo kako klub Kurta Landauera (Bayern Munchen), ne može dopustiti da se stvari nastave ovako.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

"Dragi FC Bayern, molim vas da ga odmah otpustite. Treba iskoristiti sve mogućnosti države da se deportuje iz Njemačke", poručio je Steiger.

Mazraoui je u izjavi za njemački Bild prokomentarisao nastalu situaciju, poručivši kako je razočaravajuće što mora objašnjavati ono za šta se zalaže.

"Tamo je situacija u kojoj ubijaju hiljade nevinih ljudi. Moj stav je da ću raditi za mir i pravdu u ovom svijetu. To znači da ću biti protiv svih oblika terorizma, mržnje i nasilja. Stoga ne razumijem zašto se o meni misli suprotno i zašto me povezuju s grupama mržnje. Nevini ljudi ginu svaki dan zbog ovog strašnog sukoba koji je izmakao kontroli. Svi bismo trebali biti protiv toga i dići svoj glas protiv toga. Ovo je nehumana situacija", poručio je Mazraoui.

Mazraoui je podršku Palestini iskazao objavom fotografije džamije al-Aksa na svom profilu na društvenim mrežama i citirajući Kur'an, podijelio je 42. ajet iz sure Ibrahim u kojem se kaže: "Nemojte misliti da Allah nije svjestan što tlačitelji rade."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije