Hampden Park: Celtic ispisao historiju, osvojili Škotski kup

0
Radiosarajevo.ba
Hampden Park: Celtic ispisao historiju, osvojili Škotski kup
Foto: trustedreviews.com / Celtic protiv Heartsa

Škotski prvak Celtic osvojio je Škotski kup pobijedivši boljim izvođenjem jedanaesteraca Heart of Midlothian (7-6) na Hampden Parku u Glasgowu, a Celtic se time upisao u škotsku nogometnu historiju.

Naime, Celtic je četvrtu godinu zaredom osvojio sva tri domaća trofeja - škotski Premiership, kup i liga-kup, a taj četverostruki "treble" nije uspio nijednoj škotskoj ekipi.

U nedjeljnom finalu Ryan Christie i Odsonne Edouard doveli su Celtic u vodstvo od 2-0 nakon samo pola sata sata, no sastav iz Edinburga se vratio u drugom dijelu golovima Liama Boycea i Stephena Kingsleyja i izborio produžetke.

Leigh Griffiths je pogodio za Celtic u 105. minuti, da bi Hearts preko Josha Ginnellya ponovno izjednačio na 3-3. Pobjednika su odlučivali jedanaesterci, prvi je promašio Celticov Christie, da bi potom vratar Conor Hazard obranio dva penala zaredom za naslov.

Celtic je u ovoj Covid-sezoni prijevremeno proglašen prvakom nakon prekida lige, a u decembru prošle godine osvojili su Liga kup nakon što su u finalu pobijedili Rangers s 1-0, da bi godinu dana poslije uzeli i Kup.

U trenutnom prvenstvu Celtic zauzima drugo mjesto na ljestvici Premiershipa sa čak 16 bodova zaostatka za Rangersima i tri utakmice manje, a Ross County ih je prošlog mjeseca izbacio iz Liga kupa, pa od petoga "treblea" zaredom neće biti ništa, piše glasistre.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije