Čelik ponovo suspendovan zbog duga prema bivšem igraču

Radiosarajevo.ba
Čelik ponovo suspendovan zbog duga prema bivšem igraču
FOTO: Fena / Sa press konferencije NK Čelik

Nogometni klub Čelik Zenica u posljednje vrijeme suočio se sa brojnim problemima ‘van terena’, a ovom klubu ponovo prijeti suspenzija.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je dala Čeliku rok do danas da isplati dug prema fudbaleru Salki Jazvinu koji je dres zeničkog kluba nosio od jula 2018. do februara 2019. godine.

Riječ je o dugu u iznosu od 5.695 KM koji je trebao biti isplaćen do danas, stoga veliko je pitanje da li će se Čelik dovesti u istu situaciju kao prije nekoliko sedmica uoči gostovanja Željezničaru u 15. kolu Premijer lige.

Tom prilikom, naime, fudbaleri Čelika nisu mogli nastupiti u prvenstvenom susretu jer je NSBiH suspendovao zenički klub nakon isteka roka za uplatu duga prema bivšim igračima.

Prema Disciplinskom pravilniku NSBiH, sada je riječ o identičnom prekršaju kao onome koji je prethodio duelu na Grbavici. Tada je susret registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Plavih, a Čelik je kažnjen i oduzimanjem tri boda.

Salko Jazvin trenutno nastupa u redovima Zvijezde Gradačac u Prvoj ligi FBiH. U našoj zemlji nastupao je još za Čapljinu, Tuzla City, Zrinjski, a karijeru je počeo u mostarskom Veležu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije