Čeka poziv selektora: Da li je ovo novi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine?

0
Radiosarajevo.ba
Čeka poziv selektora: Da li je ovo novi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine?
Foto: Arhiv / Hidajet Hankić

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine je na meti aktuelnog prvaka Bugarske, Ludogoretsa.

Ponajbolji pojedinac bugarskog Botev Plovdiva i povremeni kapiten ovog tima potiče iz Bosne i Hercegovine, a riječ je o golmanu Hidajetu Hankiću.

Hankić ima pravo nastupa i za reprezentaciju Austrije, gdje je rođen i gdje je napravio svoje prve fudbalske korake. Ipak, Hidajet je odlučio da će čekati poziv Bosne i Hercegovine, čije boje želi ponosno braniti.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Nakon povrede prvog golmana naše reprezentacije, Ibrahima Šehića, otvorilo se mjesto za novog čuvara mreže, a to bi upravo mogao biti Hidajet Hankić, koji sjajno brani za Botev Plovdiv i često biva uvršten u tim kola bugarskog prvenstva.

Naravno, odluku će donijeti selektor Savo Milošević, koji mora tražiti novo rješenje na poziciji golmana. Također, bivši selektor Ivaylo Petev je imao na radaru ovog čuvara mreže, gdje je bilo priče da bi se mogao pronaći na spisku bugarskog stručnjaka.

Hankićeve odlične partije nisu ostale nezapažene, u Bugarskoj važi za jednog od najboljih golmana lige, a sada je i na meti aktuelnog prvaka, Ludogoretsa.

Kako pišu mediji u Bugarskoj, u klubu iz Razgrada nisu zadovoljni trenutnim golmanom i žele što prije riješiti problem na poziciji golmana. Upravo rješenje bi mogao biti Hidajet Hankić, a razlog tome su zaista nevjerojatne obrane koje ovaj 29-godišnji golman pokazuje na terenima u Bugarskoj. Rukovodioci kluba iz Razgrada pomno prate partije ovog čuvara mreže, kojeg bi mogli dovesti već u zimskom prijelaznom roku, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije