Bruno Akrapović nakon ogromne pobjede u derbiju: 'Igrači su se iskupili'

1
Radiosarajevo.ba
Bruno Akrapović nakon ogromne pobjede u derbiju: 'Igrači su se iskupili'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bruno Akrapović

Nakon impresivne pobjede nad ekipom Sarajeva, trener Bruno Akrapović nije skrivao svoje oduševljenje postignutim rezultatom.

Smatra da je njegova ekipa odigrala prema unaprijed postavljenom planu, ističući da imaju definiran sistem u kojem žele i mogu igrati. Akrapović ističe zalaganje svojih igrača, koji su, prema njegovim riječima, dominirali kroz sistem igre te se iskupili za prethodni neuspjeh protiv Širokog Brijega.

"Odigrali smo ovu utakmicu kako smo i planirali, imamo svoj sistem u kojem želimo i možemo igrati, a momci su zalaganjem bili u utakmici na pravi način te su kroz sistem dominirali. Iskupili su se danas za Široki Brijeg, očekujem da nastave ovako u budućnosti.", rekao je Akrapović.

Barbarez pratio duel Zmajeva u Njemačkoj, na tribinima sreo i hrvatsku legendu

Barbarez pratio duel Zmajeva u Njemačkoj, na tribinima sreo i hrvatsku legendu

Trener izražava povjerenje u budućnost svoje momčadi, naglašavajući važnost njihovog pristupa i zajedničkog sistema. Akrapović vjeruje u napredak i obnovu samopouzdanja svojih igrača, posebno onih koji su ranije imali problema s vjerom u vlastite sposobnosti.

On ističe nevjerojatnu atmosferu koja je vladala na stadionu, opisujući je kao simbiozu između ekipe i navijača. Prema njegovim riječima, ta povezanost je rijetka čak i u europskim okvirima.

Trener naglašava važnost podrške navijača, ističući da ih oni nose kroz cijelu utakmicu. On vidi tu vezu kao ključnu za uspjeh i ističe veliku obavezu prema navijačima koju prenosi na svoju ekipu tokom treninga.

Bruno Akrapović nakon pobjede nad Sarajevom: Ovo je nevjerovatna atmosfera 🔵⚪ - Odigrali smo ovu utakmicu kako smo i...

Posted by FK Željezničar on Sunday, March 3, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije