Brojne legende na proslavi 73. rođendana FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Brojne legende na proslavi 73. rođendana FK Sarajevo
Facebook / Brojne legende na proslavi 73. rođendana FK Sarajevo

U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, u organizaciji Fudbalskog kluba Sarajevo sinoć je održana proslava 73. rođendana Bordo kluba. kojoj su prisustvovali igrači sa stručnim štabom, treneri u Omladinskom pogonu, članovi administracije i Upravnog Odbora, te brojni sponzori, legende i prijatelji kluba, koji su se okupili kako bi zajedno, na simboličan način proslavili 24. oktobar.

Manifestacija je započela minutom šutnje kako bi se odala počast preminulom navijaču Sarajeva, Almiru Kuki Salanu.

Na današnji dan osnovan FK Sarajevo: Od Torpeda do historijske duple krune

Spajanjem Fudbalskog kluba Udarnik i Omladinskog fudbalskog kluba Sloboda 24. oktobra 1946. godine osnovano je Sportsko društvo Torpedo koje godinu dana kasnije mijenja ime u SDM Sarajevo. Prema planu koji je iznesen na sastanku u velikoj dvorani fiskulturnog doma novo Sportsko društvo trebalo je okupiti ono najbolje iz grada Sarajeva i BiH.

Riječ je imao i kapiten tima Krste Velkoski, koji se obratio prisutnima, kao i Predsjednik UO Senad Jahić.

 “Iza nas je najuspješnija sezona u ovoj dugoj historiji kluba - sezona koja će se još dugo pamtiti i spominjati. Ne može se opisati riječima ponos koji osjećamo što smo ispisali takve historijske trenutke. Radili smo srcem, radili smo predano i najvažnije od svega, radili smo zajedno. U mnogim izazovima smo pokazali da dišemo kao familija, kad je pojedinac zatrebao podršku, zajednički smo je davali. To je, dragi moji, najveće bogatstvo koje imamo", kazao je Jahić.

U toku manifestacije uručena je nagrada Želimir Vidović Keli Emiru Hujduru, osnivaču i treneru u Školi fudbala Respekt.

Hujdur je u proteklih godinu dana svojim radom i angažmanom u zajednici dao izniman doprinos u poboljšanju trenažnih i drugih uslova.

Proslavi rođendana prisustvovala je Azra Dedić, koja je prošle sedmice osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u ID judu.

Na kraju manifestacije šef stručnog štaba Husref Musemić, zajedno sa legendama kluba, izrezao je rođendansku tortu uz veliki aplauz prisutnih zvanica.

Proslavu rođendana svojim prisustvom ispratile su i brojne klupske legende poput Vahidina Musemića, Fuada Muzurovića, Seada Jasenkovića, Fahrudina Prljače, Ibrahima Sirće, Zijada Švrakića, Emira Obuće, Alena Avdića...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije