Britanski mediji tvrde: Beckham u MLS dovodi Modrića i legendu Citya

Radiosarajevo.ba
Britanski mediji tvrde: Beckham u MLS dovodi Modrića i legendu Citya
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / David Beckham

Beckhamov Inter Miami krenuo je u prvu sezonu MLS-a s dva poraza.

Inter je na otvaranju sezone izgubio 1:0 u gostima od LAFC-a, a prije tri dana je poražen i u Washingtonu od DC Uniteda 2:1. Beckhamova ekipa u subotu će debitirati na svojem stadionu, a do početka aprila odigrat će ukupno tri uzastopne utakmice kod kuće.

Iako je sezona tek počela, Beckham i njegovi ljudi već duže vrijeme planiraju na ljeto pojačati ekipu. Kako piše Daily Mail, Inter Miami je i dalje vrlo zainteresiran za Luku Modrića, ali osim hrvatskog majstora želi i španskog. Beckham će navodno napraviti sve ne bi li na ljeto uspio dovesti Davida Silvu koji je već najavio odlazak iz Manchester Cityja i vjerovatni transfer u New York City FC.

Živa legenda Cityja, koja je odigrala 424 utakmice za taj klub postao bi jedan od najbolje plaćenih igrača u ligi, a Beckham se nada ba bi mogao Cityjeva veznjaka namamiti u Miami. S Lukom Modrićem će to biti puno teže budući da hrvatski kapiten još nije odlučio o svojoj budućnosti.

Real mu je navodno spreman ponuditi ugovor na još godinu dana, ali neće mu raditi probleme ako odluči promijeniti klub.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije