Bristol City u četvrtfinalu Liga kupa, Đurić se vratio na teren i pogodio

Radiosarajevo.ba
Bristol City u četvrtfinalu Liga kupa, Đurić se vratio na teren i pogodio
/ Foto: A.C. Cesena
Odigrano je pet utakmica osmine finala engleskog Liga kupa, a plasman u četvrtfinale izborio je Bristol City našeg Milana Đurića.

Bristol je na svom terenu slavio protiv Crystal Palacea rezultatom 4:1, a drugi pogodak za domaćina postigao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Đurić.

Napadač se nakon 70 dana pauze zbog povrede vratio na teren, a trebalo mu je samo osam minuta da zatrese mrežu. Đurić je u igru ušao u 31., a već u 39. je matirao golmana gostiju.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Manchester United. Mourinhova ekipa slavila je na gostovanju kod Swansea (2:0), a oba gola postigo je Lingard u 21. i 59. minuti utakmice.

Leicester je slavio protiv Leedsa (3:1), dok je Bornemouth bio bolji od Middlesbrougha (3:2). Arsenal je nakon produžetaka slavio protiv Norwicha (2:1), a dva gola za Topnike postigao je mladi 18-godišnji napadač Edward Nketiah.

Ušao je u igru u 85. minuti i u istoj minuti zatresao mrežu gostiju za izjednačenje i veliko slavlje na Emiratesu. Nakon šest minuta igre u produžecima Arsenal je došao do potpunog preokreta, a opet je pogodio Nketiah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije