Brazilce kritikovali zbog večere kod slavnog Nusreta, Ronaldo im odgovorio: "Ljubomorni ste"

0
Radiosarajevo.ba
Brazilce kritikovali zbog večere kod slavnog Nusreta, Ronaldo im odgovorio: "Ljubomorni ste"
Prtscr / Twitter / Detalji s večere kod Nusreta

Ritam trening-utakmica malo je i dosadio brazilskim fudbalerima kojima su zafalili luksuz i zabava, pišu hrvatski mediji koji prenose kako su se ovi fudbaleri, u iščekivanju četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, odlučili počastiti i opustiti.

S legendarnim Ronaldom u Dohi su posjetili restoran poznatog kuhara Nusreta Gökcua (onaj što baca krupnu sol po mesu).

A naručili su, ni manje ni više, nego odrezak prekriven 24-karatnim zlatom koji košta više od 3.200 KM. 

Poznato je da li će doći do poskupljenja plina u Federaciji BiH

Poznato je da li će doći do poskupljenja plina u Federaciji BiH

S oduševljenih igrača nije silazio osmijeh dok je šef Nusret rezao pozlaćeno meso s mačem i posipao sol. Ipak, te scene razljutile su njihove sunarodnjake.

"Dok mnogi Brazilci žive u siromaštvu i neimaštini, oni se razbacuju hranom i bahate se. Gubimo osjećaj za opće dobro. Moramo ponovno misliti na opće dobro, a ne samo na individualno 'ja to volim, ja to hoću i ja mogu", kritizirao ih je svećenik Julio Lancellotti u razgovoru za CNN.

Na navedene kritike odgovorila je zvijezda Real Madrida Vinicius Junior koji je bio na press konferenciji uoči utakmice protiv Hrvatske koja se igra u petak od 16 sati. 

"Mislim da u slobodno vrijeme mogu raditi što želim. Kada sam slobodan, pokušavam se odmoriti koliko je to moguće, biti s obitelji, prijateljima i raditi ono što je najbolje za mene. Ne bi nam trebali govoriti što smijemo ili ne smijemo raditi, ali to mogu tražiti od nas na terenu", rekao je Vinicius na pitanje o spornoj večeri.

Dužan nije ostao niti legendarni Ronaldo koji je večer proveo s brazilskim reprezentativcima"

"Pojedete meso sa zlatom i sad je to problem? To je odlično gastronomsko iskustvo u restoranu u koji se vjerojatno nećete vraćati. Nema u tome ništa loše, može biti inspiracija za druge. Bolje nam je da neke stvari ignoriramo, ali kad vidite toliki govor mržnje, to je zavist, kukavičluk"

Inače, u istom restoranu na večeri su bili i španski reprezentativci uoči utakmice protiv Maroka pa su ispali na penale, pa 24sata.hr piše: "Eh, kada bi isti rasplet bio i s Brazilom u petak..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije